Podręczniki » Liceum kl. 1 » Procesy Technoligi W Gastronomi ćw 1
Iwona Namysław, Lidia Górska
Kategoria: | Liceum kl. 1 |
---|---|
nazwa/tytuł: | Procesy Technoligi W Gastronomi ćw 1 |
Autorzy: | Iwona Namysław, Lidia Górska |
symbol/isbn: | 9788302148286 |
prod./wydawca: | WSIP |
Rok wydania: | 2022 |
Liczba stron: | 400 |
oprawa: | miękka |
Chcesz skutecznie utrwalić swoją wiedzę wynoszoną z lekcji, aby wykorzystać ją później w praktyce? Książka "Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1. Przygotowanie i wydawanie dań. HGT.02" jest pozycją, która pozwoli Ci efektywnie przyswoić materiał!
Właściwe przygotowanie się do podejmowanego w przyszłości zawodu jest kluczowe. Na tym etapie edukacji uczniowie zapoznają się z procesami technologicznymi w gastronomii i opanowują stosowny zakres pojęć. Karty pracy pomagają w sprawdzeniu, jak dobrze opanowało się zaprezentowaną podczas lekcji wiedzę, i stanowią doskonałe źródło powtórek i utrwalania materiału. To niezbędnik każdego ucznia, który chce podejść do egzaminu zawodowego.
Zeszyt ćwiczeń służy praktycznemu utrwaleniu nabytych umiejętności i zawiera dostosowane do poziomu ucznia zadania. Ćwiczenia dotyczą między innymi przepisów wydawania potraw, zachowywania właściwego bezpieczeństwa, reguły przygotowania potraw oraz ich odpowiedniego przechowywania. Regularna praca z zeszytem pozwala zrozumieć w praktyce najważniejsze terminy gastronomiczne i rozwój własnych umiejętności niezbędnych do bezpiecznej i efektywnej pracy w branży.
Pozycja została uzupełniona o szereg wyjaśnień, które pomagają uczniowi w zapamiętywaniu prezentowanej wiedzy. Warte uwagi są również zamieszczone w środku przepisy, które stanowią ciekawy dodatek.
Małachowskiego 1/6
05-270 Marki
pn-pt 1000 - 1800
sobota 900 - 1300