Książki » Poradniki, zdrowie, uroda, hobby » Kulinaria » Mikołajek i słodkie przekąski
ALAIN DUCASSE
Kategoria: | Kulinaria |
---|---|
nazwa/tytuł: | Mikołajek i słodkie przekąski |
Autorzy: | ALAIN DUCASSE |
symbol/isbn: | 978-83-240-3983-8 |
prod./wydawca: | ZNAK |
Rok wydania: | 2016 |
Format: | 170 x 240 mm |
Liczba stron: | 144 |
oprawa: | Twarda |
Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę… Jednym słowem smak dzieciństwa. Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse’a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów. Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii. Smacznego!
Alain Ducasse, ur. 1956; francuski geniusz kulinarny, wielokrotny zdobywca gwiazdek Michelina, prowadzi restauracje na całym świecie, od Londynu po Tokio, a jedna z nich znajduje się na… wieży Eiffla.
Małachowskiego 1/6
05-270 Marki
pn-pt 1000 - 1800
sobota 900 - 1300