Książki » Poradniki, zdrowie, uroda, hobby » Kulinaria » Italia Na Talerzu
Francois-Regis Gaudry
Kategoria: | Kulinaria |
---|---|
nazwa/tytuł: | Italia Na Talerzu |
Autorzy: | Francois-Regis Gaudry |
symbol/isbn: | 9788324083497 |
prod./wydawca: | Znak Koncept |
Rok wydania: | 2022 |
Liczba stron: | 464 |
oprawa: | 2022 |
Pragniesz książki, która w przystępny sposób wprowadzi Cię do świata kuchni włoskiej? Jednocześnie chcesz, aby zatrzymała Cię tam na długo, oferując coraz trudniejsze i ciekawsze przepisy? W takim razie jedyną książką, której potrzebujesz, jest "Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej". Stanowi kompendium wiedzy, które nie zawiera w sobie jedynie suchych przepisów. Znalazły się tutaj liczne ilustracje, zdjęcia, wykresy, anegdoty oraz portrety wybitnych postaci - kuchnia zaczyna się przecież od ludzi.
Książka opisuje nie tylko klasyczne potrawy włoskie - znalazło się w niej także wiele nowoczesnych potraw, które dopiero niedawno zrodziły się na tych gorących terenach południa. Oczywiście najlepiej będą smakować z prawdziwymi włoskimi produktami, a w tym z wyjątkowymi serami, makaronami, winami, a nawet piwami.
Z książki dowiesz się, jaka jest różnica pomiędzy cappuccino, macchiato i mocaccino oraz czy tiramisu można zrobić bez alkoholu. Nie zabraknie również wielkich grzechów włoskich, a w tym odpowiedzi na pytanie, czy śmietana w makaronie carbonara jest niewybaczalna. Poznasz bliżej także Leonarda da Vinci i dowiesz się, czy był wegetarianinem. Wszystko to przeniesie Cię na gorące i gwarne ulice Italii, zapraszając do spróbowania swoich sił w ich kulinarnych historiach.
Autorem samej książki jest François-Régis Gaudry, który swoje doświadczenie i wiedzę zbierał latami, dziś dzieląc się nią z czytelnikami. Wszystko to pod czujnym okiem wydawnictwa Znak, które od lat dostarcza na rynek ciekawe pozycje czytelnicze
Małachowskiego 1/6
05-270 Marki
pn-pt 1000 - 1800
sobota 900 - 1300